Д-р Делчо Каравасилев получи званието „Почетен гражданин на Хасково“

08-09-2023

   Отличието „Почетен гражданин на Хасково“ бе връчено днес на неврохирурга д-р Делчо Каравасилев.

Той е създател на отделението по неврохирургия в областната болница и над 50 години- от 1978г. професионалният му път е свързан с нея. През 2022г. получи званието “Лекар на годината” от регионалната структура на Българския лекарски съюз. Пациентите му го определят, като уникален човек и лекар, спасил живота на стотици. 

Кандидатурата на д-р Каравасилев бе предложена от инициативен комитет и утвърдена с гласовете на 34 от 37 съветници в хасковския общински съвет на 14 юли.

  Днес той благодари на инициаторите и на общинските съветници за категоричната подкрепа, като посочи, че не е търсил такова признание и дори е бил изненадан. Д-р Каравасилев благодари още на колегите си и ръководството на хасковската болница, както и на съпругата си - "Удовлетворен съм от това признание, защото в продължение на 50 години не съм изключвал телефона и не съм отказвал помощ на когото и да е нуждаещ се. Лекувал съм много хора и от различни поколения. Благодаря и, че неврохирургичният кабинет прерасна в отделение. Това уважение, което имах, се дължи на правилото, което винаги съм спазвал: преди да откажеш на някого постави се на неговото място!", каза д-р Каравасилев.

   Той отправи призив към общинското и областното ръководство да подкрепят болницата, защото само тогава тя ще има развитие и ще се откриват, а не закриват отделения.

   С любов да практикуват професията си и никога да не отказват помощ на нуждаещ се бе съветът му към младите лекари.

Източник: www.xnews.bg