ЛЕКАР НА ГОДИНАТА - 2023

18-10-2023

    Днес, в навечерието на Празника на българския лекар - Деня на св. Иван Рилски, от 13,30ч. в зала „Хасково” се проведе официална церемония по връчване на наградите „Лекар на годината - 2023” на заслужили лекари от РЛК – Хасково. 

    На събитието присъстваха десетки лекари от областта, официални гости и журналисти. Наградите бяха връчени от Председателя на РЛК - Хасково д-р Георги Христов.

    С приза ЛЕКАР НА ГОДИНАТА 2023 бяха отличени с грамота и плакет - 

 1. В категория “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ -

д-р Петра Атанасова и д-р Онник Кеворкян;

2. В категория “Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България  -

д-р Десислава Стамболова;

 

С почетен знак и грамота  “Лекар на годината 2023г.” бе удостоен -

д-р Живко Желязков;

   Д-р Атанасова и д-р Кеворкян са единствените лекари в община Стамболово, община с 6 500 души население и 26 населени места. Д-р Петра Атанасова отсъстваше поради служебни ангажименти. Тя е родена през 1943г. в с. Царева поляна, завършва медицина в Пловдив, има две специалности – "Вътрешни болести" и "Гастроентерология", с 54г. стаж като лекар. Дълги години е практикувала в Хасково, а от 2000г., вече като пенсионер, е общопрактикуващ лекар в Стамболово.

   Д-р Онник Кеворкян е роден през 1937г. в Хасково, завършва висшето си образование в София, има специалност "Обща медицина".  Д-р Кеворкян има 53 години стаж в медицината. В кариерата си, лекарят е работил в редица здравни участъци, бил е част от екипа на спешната помощ, работил е в инфекциозно отделение, бил е лекар в Либия над 3 години. От 2000г., вече като пенсионер, е общопрактикуващ лекар в Стамболово.

  Д-р Десислава Стамболова е родена през 1994г. в Хасково, завършва ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, от малка тренира модерен балет, отличена с много награди от национални и международни участия. Завършва медицина в Стара Загора, специализира хирургия и сега е в хирургично отделение на МБАЛ – Хасково. Има множество участия по конгреси, семинари и национални форуми по хирургия.

  Д-р Живко Желязков е роден през 1954г. в Харманли и завършва медицина в Пловдив. Работил е в спешна медицинска помощ и хирургично отделение в Хасково, има магистратура по Здравен мениджмънт от университета във Велико Търново. Над 40 г. практикува като хирург, началник е на хирургично отделение в Хасково и работи в хирургичния кабинет на ДКЦ1 в Хасково.

   Наградените бяха поздравени от Директора на РЗОК г-жа Ирина Колева, Директора на РЗИ д-р Станимира Тананова и от областния управител на Хасково г-жа Гинка Райчева, която им пожела здраве и благодари за грижата им към пациентите. Поздравления към тях поднесе и и.д. кмет на община Хасково Мария Вълчева, както и д-р Николай Колев от БЛС.