ПРИЗИВ-ОБРЪЩЕНИЕ

04-04-2016

Към българските лекари

             ... За да гледаме в очи децата си, без неудобство ...

         Уважаеми колега, не се страхувай да участваш в общонационалния протестен митинг, организиран от БЛС на 6-ти април - сряда, от 15 часа, в карето между Народно събрание, Президентство, БНБ и  Министерски съвет.

         Бъди активен! Сами трябва да защитим правото си на труд, ръководени от дълг към пациентите и обществото. Преодолей натрупаната умора от ежедневието! Не бъди безразличен, не чакай друг да те представлява!

        Разделяй и владей - стара истина, която отново се прилага, за да се овладее недоволството на лекарите. Затова не позволявай  противопоставяне по между ни! Ако днес не сме единни,  надеждата за промяна ще отмре и младите колеги няма да намерят своята мотивация, за да останат сред нас.

      Да не допускаме разединение, чрез съглашателства, договорки с властимащите, манипулации, слухове… Нека не се поддаваме и излезем на митинг, за да заявим на висок глас: „Стига експерименти със здравето на хората, стига необмислени  промени”. Това не са реформи, оставете ни да правим истинска медицина, както ни учеха нашите учители - без лимити, регулативни стандарти, без многобройни бюрократични административни бумащини. Върнете договорното начало, не само на книга. Медицината е висше изкуство - практическо прилагане на  знания и опит.

      Уважаеми колега, преодолей страха - ти си свободен по дух. За да има живот без болести и страдания, сме необходими ние с теб! Докажи на обществото, че имаш достойнство. Нека дадем пример на децата ни как се воюва за принципи, за да ги гледаме в очите, без неудобство. Всеки ден, не само с професионалната си работа, а и с гражданската си позиция, ние сме техният пример. Повече от всякога трябва да сме единни, силно мотивирани, мобилизирани - въпреки противоречивите послания в общественото пространство. 

       Призоваваме, всички български лекари, да присъстват на протестния митинг „Истинска реформа за истинска медицина”, организиран от БЛС, сряда – 06.04.2016г. пред сградата на Министерски съвет.                                                                                     

УС на  БЛС

04.06.2016г.