БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ПО НЕВРОСОНОЛОГИЯ И МОЗЪЧНА ХЕМОДИНАМИКА ОРГАНИЗИРАТ ЧЕТВЪРТИ НАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС

30-08-2018

                  Четвърти национален конгрес на Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика се организира в периода 5-7 октомври, в Национален дворец на културата, зала 6. Тазгодишния конгрес на БАНМХ има силно международно участие със специалисти от Хърватия, Германия и Финландия, които ще обменят добри практики и идеи, представяйки новостите при рехабилитация след инсулт, невропластичност на сетивната нервна система с акцент към болката и стимулиране на възстановяването след инсулт.

      Четвъртият национален конгрес се фокусира върху иновациите в медицината, нови методи за продължителен глюкозен мониторинг, новости в консенсусната стратегия при остър исхемичен мозъчен инсулт, съвременно лечение на церебралните и спинални съдови заболявания, исхемичен мозъчен инсулт при деца и др.

            Престижът на форума привлича все повече участници, които не само получават възможност да представят научната си разработка, но и да упражнят и придобият нови умения по време на практичните уъркшопове, които са организирани в рамките на програмата.

   Националния конгрес на Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика се превръща в място за обмяна и генериране на идеи, което промотира международната комуникация и мобилност, с основна цел да вдъхнови младите лекари и специалисти да преследват научна кариера и да осигуряват на бъдещите си пациенти медицина, базирана на доказателства. В тази връзка Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика, съвместно с БЛС, осигуряват четири стипендии за безплатно участие в конгреса на млади лекари – специализанти или новозавършили специалисти, които ще бъдат излъчени от 28-те РЛК на БЛС и избрани от комисия, по предварително заложени критерии.

 

Програмата на Четвъртия национален конгрес на Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика може да видите ТУК

 

Линк към регистрационна форма за участие в Четвъртия национален конгрес на Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика тук: